RULO BÖREK
Malzemeler
5 tane yufka
İç harcı için
4 tane patates
1 su bardağı kaşar rendelenmis
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
1 yumurta
İsteğe bağlı baharat
Üzeri için
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt susam
Yapılışı
Öncelikle patates leri hasliyalim tuzla beraber haşlanan patateslerin içine tereyağı ve peynir maydanozu ezerek karıştırın sonra süt yağ yumurtayı da ekleyip karıştırın birinci yufkayı serelim harçtan heryerine gelecek şekilde sürelim ikinciyide aynı şekilde yufkalar bitene kadar sırayla harçtan sürelim bütün yufkaları rulo şeklinde sarın ruloyu üçe bölüp buzluğa kaldıralım 3. 4 saat bekletip ikişer santim aralıkla keselim donunca daha iyi kesiliyor dağılmadan bu arada istediğiniz kadar buzlukta pismeden muhafaza edebilirsiniz çıkartıp yarım saat cozdurup pisire bilirsiniz yumurta yoğurdu çırpıp uzenine sürüyoruz susamda döküp fırına verelim 180 derece üzeri kızarana kadar afiyet olsun