Sade Tepsi Kek Nefis Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
16 g’lık 1 paket kabartma tozu (kabartma tozunuz küçükse 1,5 paket)
1 paket vanillin
3-3, 5 su bardağı un
Öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta, şeker ve vanilini alarak en az 3 dakika mikserle, yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Sonra sırayla üzerine sıvı yağ, süt ve yoğurdu ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
Elenmiş unun yarısını ve kabartma tozunu ekleyerek çırpamaya devam edelim.
Kalan unu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
Büyük borcamda ya da fırın tepsisini yağlayıp hamuru dökelim ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Kabartma tozu yurt dışı ve yurt içinde maalesef farklı gramlardaymış bunu yeni öğrendim. Onun için siz Türkiye’den yapacaksanız 1,5- 2 paket kabartma tozu kullanın. Benim kullandığım kabartma tozu 16 g‘lık.
Not: Keki borcamda yapıyor iseniz fırının ortasında değil en alt sıradaki tele sürün ve fansız pişirin lütfen. İçi pişmiyor ise o zamanda aynısını yapın. 170 derecede pişirmeniz ve en alt sırada pişirmeniz daha uygun olacak.
Sade Tepsi Kek Tarifi

