Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Şekerpare

Şekerpare Malzemeler Şerbeti için

Şekerpare

Malzemeler
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon

Hamuru içinde
250 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabarma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
2 yumurta bır tane sinin sarısı uzeri için ayrılacak
Aldığı kadar un 3,5 su bardağı yinede kontrollü koyun

Yapılışı
Şerbeti için su şeker ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
Hamuru için un bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz daha sonra hamurdan küçük parçalar alıp elimizde şekil veriyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çiziyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz 3-4 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun