Sufle Tadında Islak Kek
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Sosu için:
1,5 su bardağı süt (300 ml)
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata (60 gr)
Keki için uygun bir kap içerisine yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpalım.
Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim, tüm malzemeler karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Hazırladığımız karışımı tabanını ve kenarlarını yağladığımız kare borcama alalım, önceden ısıttığımız 180°C alt üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Sosu için bitter çikolatayı dilimleyelim. Sos tenceresine süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu alarak çırpalım.
Daha sonra karıştırarak pişirmeye başlayalım. Sosumuz ısındıktan sonra doğradığımız çikolatayı da ekleyelim ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştırmaya devam edelim.
Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan kekimizi 16 eşit parçaya dilimleyelim ve sıcak sosumuzu kekimizin üzerine gezdirelim.
Sosunu güzelce çeken kekimizi süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Sufle Tadında Islak Kek

