COCOSTAR PASTA
Borcam Ölçüsü
Orta boy dikdörtgen Borcam (20×30 cm)
Keki İçin
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un
Kek Yapımı
Yumurta ve şekeri 4–5 dk beyazlaşana kadar çırp.
Süt ve sıvı yağı ekle, karıştır.
Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekle.
Yağlanmış Borcamda 170°C fırında 30–35 dk pişir.
Kürdan temiz çıkınca çıkar soğumaya bırak.
Hindistan Cevizli Cocostar Katı
1 paket (200 ml) sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapımı
Tüm malzemeleri tencereye al.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişir.
Ilınınca kekin üzerine eşit şekilde yay.
Spatula ile bastırarak düzleştir.
Çikolata Ganajı
200 g sütlü çikolata
1 paket (200 ml) sıvı krema
Ganaj Yapımı
Kremayı kaynatmadan ısıt.
Ocaktan al, çikolatayı ekle.
Karıştır pürüzsüz olsun.
Ilık halde Hindistan cevizli katın üzerine dök.
Dinlendirme
Oda sıcaklığında 15–20 dk
Sonra en az 3–4 saat buzdolabında
En güzel kıvam ertesi gün
Püf Noktaları
Kek tam soğuk, cocostar kat ılık olmalı.
Ganaj sıcak değil, ılık dökülür.
Hindistan cevizi az gelirse dağılır, ölçüyü azaltma.
Dilimlerken bıçağı sıcak suya batır.
Sunum Önerisi
Üzerine Hindistan cevizi serpiştir
Veya çikolata rendesi
Yanına sade bir sunum tabağı çok yakışır
COCOSTAR PASTA

