Kabak Yatağında Tavuk Sote
3_4 tane kabak
1 paket piliç ızgara(kemiksiz but 650_700 gr)
1 parça kuyruk yağı( tercihen)
1 kuru soğan
2 yeşil biber
1 büyük kapya biber
2 orta boy domates
2 diş sarımsak
Baharat
Tuz
Kabaklara sürmek için:
1_2 yemek kasığı sıvı yağ
1 çay kaşığı mayonez
1 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı yoğurt
pul biber
karabiber
tuz
Üzeri için:
Kaşar peynir
Kabakları yıkayıp ortadan ikiye bölüyoruz. Bir kaşık yardımıyla ortasını oyuyoruz. Kabakların üzerine süreceğimiz sos malzemelerini bir kasede karıştırıp kabakların üzerine sürüyoruz .Kabaklar yumuşayıncaya kadar fırında bekletiyoruz .Diğer yandan bir tencereye minik minik doğranmış kuyruk yağını alıp nar gibi kızarana kadar kavuruyoruz .Ardından küp küp doğradığımız tavuk etlerini de atıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Sırasıyla soğan biberler ve domatesi de ilave edip kavurma işlemini sonlandırıyoruz .Ocaktan aldıktan sonra baharatlarını ve maydanozu ilave ediyoruz. Hazırladığımız tavuk soteyi fırından çıkan kabakların içine yerleştiriyoruz. Tercihe gore tepsiye domates biber sogan parcaları dizip fırınlıyoruz.Üzeri kızarınca cıkarıp rendelenmis veya dilimlenmis kaşarı ekleyip kasarlar eriyene kadar tekrar fırınlıyoruz.