Merhaba, bugün sizlere açma tadında ramazan pidesi tarifi vereceğim. 😍❤️
(Malzemeler)
1- 1 yk instant maya
2- 1 yk toz şeker
3- 1 tk tuz
4- 2 sb ılık süt
5- aldığı kadar un
6- 1 adet yumurta sarısı
7- isteğe bağlı çörek otu, susam
(Yapılışı)
Öncelikle 1 su bardağı ılık suya maya ve şekerimizi ekliyoruz ve çözünmesi için güzelce karıştıralım. Hamur kabımıza çözünmüş mayamızı ilave ediyoruz. Ilık süt, tuz ve unumuzu ekliyoruz ve kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Mayalanması için üstünü kapatıp yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
Mayalandıktan sonra tekrar yoğurup 20 dakika daha mayalanmaya bırakıyoruz bu aşama çok önemli çift maya hamuru daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlıyor. Pide şekilimizi verip üzerine yumurta sarımızı sürüp çörek otumuzu da ekleyip önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Açma tadında enfes Ramazan pidemiz hazır. AFİYET OLSUN.