Dört Kaşık Bakliyatlı Yoğurtlu Çorba
1 yemek kaşığı dolusu kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı dolusu pirinç
1 yemek kaşığı dolusu yeşil mercimek
1 yemek kaşığı dolusu kalın bulgur
5-6 su bardağı su standart 200 ml
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
1 cay kaşığı pulbiber
(Arzu eden soğan ve sarımsakla kullana bilir ben eklemedim çorbayı karartıyor
Et suyunuz varsa mutlaka ekleyin
Sos icin
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu un
Bakliyatları rengi açılana kadar güzelce yıkayalım 5-6 su bardağı su ile 20 dakika pirinç ve bulgurlar açılana kadar pişirelim Yogurdu yumurtayı ununu güzelce çırpalım çorbanın suyundan kesilmemesi için azar azar karıştıralım yogurdu hızlı bir şekilde çorbaya döküp kaynara çıkana kadar karıştıralım
Dört 5 dakika kaynadıktan sonra ocağa kapatalım tereyağında nanesini soteleyip çorbamıza döküp servis yapalım