TARÇINLI ÇÖREK
Hamur icin
650 gr un
250 ml ılık süt
100 gr şeker
100 ml sıvıyağ
1 paket -42 gr yaş maya
1 paket vanilin şekeri
1 adet yumurta
ARA KATMAN İCİN
100 gr yumuşak tereyağ
70 gr Esmer şeker
1 paket vanilin şekeri
ÜST KATMAN İCİN
100 gr pudra şekeri
60 gr labne
30 gr tereyağı
1 paket vanilin şekeri
Yoğurma kabına ılık sütü sıvıları ekleyerek ununu azar azar döküp yoğuralım 1 saat mayalansın
Mayalanan hamuru tezgahın altını unla yarak hiç bozmadan oklavayla ya da merdane ile açalım 1 cm olana kadar
sonra üzerine esmer şekeri vanilya şekeri ve tarçını her tarafına güzelce serpelim rulo gibi Saralım istediğimiz ebatta iplen keselim orijinal tarifine uyarak 20 adet çıkıyor Tepsi mayası 30 ila 40 dakika arasında üzerine bir örtü örtüp dinlendirelim 190 * 30 dk kızartalım Fırından çıkan tarçınlı çöreklerin üzerine sosunu yapalım sıcağa sıcağına sosunu sürelim pasteneleri aratmayacak lezzette