Ankara Simidi
1 kg un
500 ml su
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı düzleyip tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Karamelize şerbet için
300 ml su
180 gr şeker
Dış katman için
Kavrulmuş Susam
Şerbet için tavaya şekeri koyalım karemelize oluncaya kadar karıştırmadan alttan erimesini bekleyelim köpürünce ocağı kapatıp suyunu ilave edip soğutalım
Hamuru için ılıtılmış su yumuşak tereyağını bütün malzeme yoğurma kabında güzelce yoğuralım 1 saat mayalansın 130 grlık bezelere ayırt edelim
Uzunlamasına şerit halinde acıp ikiye katlayıp simit formu verelim
Soğuyan şerbete batırıp susamlıyarak tepsi mayası 20 dk dinlendirelim 200 * 20 dk pişirelim