Kandil simidi tarifinin malzemeleri
250 gr Tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4su bardağı un kullandığım bardak 200 ml
Not ben 2 ölçü yaptım dilerseniz 2 ölçü yapabilirsiniz
Üzeri için
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı su
Kavrulmuş Susam
Yapılışı
Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım kıvam alınca unu kontrollü bir şekilde ekleyelim malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat edelim tartı varsa 25 30 gr olacak şekilde beze yapalım tartı yoksada ceviz büyüklüğünde eşit bezeler yapalım elimizle bezeyi ince uzun yapıp simit şeklini verelim önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayalım tepsiye dizelim önceden ısıtılmış 150 C fında yaklaşık 35 dakika kadar pisirelim fırından fırına değişebilir bu aşamada mutlaka kontrol edelim pişirirken üzeri kızarınca fırından alalım afiyet olsun