RAMAZAN PIDESI
Malzemeler
1 küp yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Arzu ederseniz bir çay kaşığı mahlep.Bu sefer ben koymadım
8 bardak un.(lutfen ölçülü koyun. 7 bardaktan sonra sekizinci bardağı hamurunuzun durumuna göre ekleyin)
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı süt
Hepsini çırp.
Yapılışı
Maya süt su ve şekeri karıştırıp 2 dk bekleyin.
Sonra yavaş yavaş unu ekleyip 10 dakika en az hamuru yoğuracağız.
Çok hafif ele yapışan bir hamur olacak.En son avcunuza zeytinyağı dökerek hamuru toparlayın.
1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalandiktan sonra tezgahı unlayın ve hamuru üzerine bırakın.
2 ye bölün. Iki ayrı tepsinizi hazır edin.yagli kağıdın üzerine galeta unu serpin.
Elinizle açtığınız pidenizi tepsiye yerleştirin.
Üzerini kapatıp 10 dk tepsi mayası yapın.
Bu arada üzerine sürmek için süt yağ ve yumurta sarısı çırpın.
Güzelce pidelerinize fırçayla sürün.Bu arada fırınınızı 200 dereceye ısıtın.
Yumurtayı sürdükten sonra hemen parmaklarinizla şekil verin susami serpin ve fırına verin.
Çok hızlı pişiyor kontrol etmeyi unutmayın
Afiyet olsun