PORTAKAL SOSLU BORCAM PASTASI
KEKİ İÇİN
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
Yumurta şeker ve vanilyayı iyice çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ve yağlanmış kare borcama döküp önceden ısıtılmış 175derece fırında pişirelim.
KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
MUHALLEBİSİ İÇİN
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı nişasta
yarım su bardağı un
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tereyağı hariç tüm malzemeleri ocağa alıp pişirmeye başlayalım. Kaynamaya baslayınca 3 dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Tereyağını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
PORTAKAL SOSU İÇİN
3 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
Tüm malzemeleri ocağa alıp pişirmeye başlayalım. Kıvam almaya başlayınca altını kapatıp ılımaya bırakalım.
Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca sütümüzle her yerini eşit şekilde ıslatalım.
Muhallebimizi iyice çırpıp(pürüzsüz kıvam elde etmek için)kekimizin üzerine dökelim.
En son da portakal sosumuzu üzerine döküp dolaba kaldıralım.Bu tür pastalar 2 gece dolapta dinlenince daha güzel oluyor. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz afiyetle