Elmalı Turta Tarifi
Malzemeler
200gr oda sıcaklığında tereyağ
Yarım çay bardağı toz seker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 paket vanilya
4,5-5 su bardağı un
İç Harç
4 büyük elma
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri İçin;
Pudra şekeri
Yapılışı:
Elmaları soyup kup küp dilimliyoruz icine tarçın ve sekeri ekleyip pisiriyoruz soğumaya bırakıyoruz. Tart hamuru
için tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Hamurundan üzerine rendelemek için avuç dolusu kadar ayırıp streçleyip dondurucuda bekletiyoruz. Kalan hamurdan cevizden büyük parçalar yuvarlayıp yağladığımız muffin kalıbına koyup yayıyoruz ortasına elmalı harcımızdan koyup üzerine dondurucudan çıkarıp rendelediğimiz hamurla kapatıyoruz. önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ilıklaşınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun