ÇÖREK
Malzemeleri;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
4-5 su bardağı un
Harcı için
200 gr hashas ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
Hazırlanışı
Yogurma kabına su süt seker ve mayayı alıp karıştırın ve 5 dakika bekletin. Daha sonra sıvı yağ ,yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştırın.Unu yavas yavas ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken ic harcı için hashas ezmesi, sıvı yağ ,şekeri ve cevizi karıştırma kabına alıp iyice karıştırarak sıvı haline getirin .Mayalanan hamuru yedi eşit bezeye bölüp her bir bezeyi açabildiğiniz büyüklükte açın ve üzerine bir miktar harç yayın ve en üst kat hariç bütün katlara aynı işlemi yapın.iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesip şeritleri ikiye katlayıp kıvırarak şeklini verin.yağlı kağıt serili tepsiye dizin.20 dakika tepsi mayası yaptırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp 200° fırında alt üst ayarda
üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Deneyecek olanherkese afiyet olsun