Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DEREOTLU POĞAÇA

DERE OTLU POĞAÇA Malzemeler

DERE OTLU POĞAÇA
Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
125 gram tereyağ
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
4.5 su bardağı un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.Bir kabın içıne malzemelerın tamamını koyup yogurarak yumusak bir hamur elde edelim.
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. Unu kontrollü ilave edin Hamurunuzun kıvamı sert olursa poğaçalarınız da sert olabilir.
Pogacalarımızı sekillendırelım.Fotoğrafta gorüldugü gibı hamuru iyıce yogurduktan sonra minik bezeler yapıp yaglı kagıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Pogaçalarımızı fırına surelim.Üzerlerıne yumurta sarısı surup 180 derece ısıtılmıs fırında uzerı kızarıncaya kadar pisırin. Afiyet olsun