Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Börek

Börek Malzemeler Hamur için:

Börek
Malzemeler
Hamur için:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (yaklaşık 2 su bardağı)
Hamuru yağlamak için;
125 gr tereyağ eritilmiş
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Dilediğiniz bir iç harç:
Kıymalı,patatesli veya otlu
Üzeri için:İki alternatif var.Kıyır ve çıtır isterseniz hamuru yağladığınız karışım yağdan kullanın.Daha parlak ve nar gibi kızarmasını isterseniz…. Yumurta sarısı yoğurt, sıvıyağ karışımı da kullanabilirsiniz.Oklava ve merdane kullanmadan yapabileceginiz guzel bir el acması borek icin un tuz ve su ile yumusak ele yapısmayan bır hamur hazırlıyoruz ve diledigımiz buyüklukte bezelere ayırıyoruz. Boreginizi dilerseniz gül böreği şeklinde dilerseniz de benim yaptığım gibi kol böreği şeklinde yapabilirsiniz. İlk defa ve tek basınıza yapacaksanız bezeleriniz ceviz büyüklügünde ve gül böregi seklinde olsun.Bezelere ayırdıgımız hamurun uzerini kapatarak 10-15 dk dinlendirelim. Her bir bezeyi pasta tabağı kadar açıp üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürüp 30_60 dk daha dinlendirelim. Dinlendirirken hamurları 3 er li olarak ust üstede koyabilirsiniz yaglı olduğu için birbirine yapısmayacaktır. Dinlenen hamurları bir tepsi veya masanın üzerinde el yordamıyla çekiştirerek açın içine dilediğiniz iç malzemesini koyarak rulo yapın. Az yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine bir fırça yardımı ile hafif yağ sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.Yapacak olanlara KOLAY GELSİN.
NOT:Böreğin tel tel çıtır olmasını isterseniz iç malzemeyi fotograftaki gibi hamurun sadece bir ucuna döşeyin. Yok eğer dışı çıtır içi yumuşak daha dolgun bir börek isterseniz iç malzemeyi hamurun her yerine serpiştirin.Ben zevkimize göre her iki türlü de yapıyorum.