Puf Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
1 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 yumurta(1 tanenin sarısı üzerine)
1 kase rendelenmiş beyaz peynir
2_3 adet patates(rendelenip suyu sıkılmış)
İlk olarak sıvıyağ yumurta ve suyu bir kasede çırpıp sosunu hazırlıyoruz.Başka bir kasede rendeleyip suyunu sıktığımız patates ve peyniri arzuya göre baharatta ekleyip harmanlıyoruz.Düz bir zemine ilk yufkayı serip kuru yer kalmayacak sekilde sosluyoruz.Diğer yufkalarıda aynı şekilde aralarını soslayarak üst üste seriyoruz.Yuvarlak bir aparat yardımı ile yuvarlaklar kesiyoruz.ortalarını iç malzemesi koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz.Fırın kabına diziyoruz.Bir yumurta sarısına artan sosunuz varsa ekleyip üzerlerine sürüyoruz ve fırına veriyoruz.Afiyet olsun