Çakma Arnavut Böreği
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
2 adet yufka
Dilediğiniz börek içi (ben lor kullandim)
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şise madensuyu
İlk olarak yumurta ve sıvıyagı bir kasede çırpıp sodayı yavaş yavaş ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz.Tepsiyi hafif yağlayıp bir sıra milföy diziyoruz.Üzerine bir yufka serip sosluyoruz.Peynirin yarısını serpistirip diger yufkayi parçalayarak veya büzüştürerek tepsiye yerleştiriyoruz sosunu sürüp kalan peyniri ekliyoruz.Kenardan sarkan yufkayı tepsinin icine dogru katlayıp üzerine bir sıra milföy diziyoruz.Biçakla dilediğimiz boy ve şekilde kesiyoruz ben sadece aralarından bıçakla geçtim milföyleri oldugu büyüklükte bıraktım.Kalan sosu uzerine bosaltıp buzdolabında 15 dk kadar dınlendirip 200 derece ısıtılmıs fırında pişirıyoruz. Afiyet olsun