Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SÜTLÜ AÇMA

Sütlü Açma Malzemeler: 3

Sütlü Açma
Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Çörekotu veya susam
NOT:Ben yarım ölçüden 8 adet açma çıkardım.
İlk olarak ılık sütün icine maya ve şekeri koyup karıstırıyoruz.Daha sonra yağı ve tuzu ekliyoruz.Kontrollü bır şekilde unu ilave edıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Üzerıni kapatıp yaklaşık bir saat mayalanması için dinlendiriyoruz.Kabaran hamuru toparlayıp dilediğimiz büyüklükte eşit parçalara ayırıyoruz.Açma veya poğaça gibi şekillendirip tepsiye diziyoruz.Üzerini örtüp tepsi mayası için 10_15 dk daha dinlendirip üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürüyoruz çörekotu serpip fırına veriyoruz. Afiyet olsun