Limonlu Dondurma
Malzemeler:
250 ml süt(tam yağlı)
500 ml krema (%35)
5 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığı)
130-150 g şeker
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
1 ölçü limon curd (1,5 ölçü kullanılırsa saha baskın limon tadı elde edilir.Ben kremsi ve hafif limon aroması sevdiğim için tek ölçü kullandım. Ayrıca curd’u tek ölcü yapıp bazda kullandıgımız şekeri bir adet limon zest ile ovabilirsiniz. )
Limon curd tarifim sabit öne çıkan hikayelerde var. Tekrar yayınlayıp dondurma baslığına da kaydedeceğim. Limonlu kurabıye de aynı sekilde dosyaya eklenecek.
Seker ve yumurta sarıları rengi acılana kadar elde çırpın.
Bir sos tenceresinde krema, tuz ve süt ısıtın. Kenarlardan baloncuklanma başlaması yeterli. Bir kepçe yumurta sarılı karısıma ekleyip karıstırın. Tum karısımı tencereye alıp orta ateste sürekli karıştırarak 82-85 dereceye gelene kadar pisirin. Kaynamayacak. Kaşığın arkasını kaplayacak yoğunluk yeterli.
Ocaktan alıp buz dolu kap üstunde hızlı soğutma yapın.
Oda sıcaklıgında olan limon curd ve baz’ı birlestirip blender ile çekin. Üstu kapalı şekilde bir gece buzdolabında dinlendırin.
Makinenizin talimatlarına uygun şekilde çalkalayın.
Limonlu Dondurma

