Merhabaa, bugün sizlere nefis Elmalı tart ile geldim. ❤️☕️
(İç harcı için malzemeler)
1- 4 adet elma
2- 2 yemek kaşığı toz şeker
3- 1 tatlı kaşığı tarçın
(Hamuru için malzemeler)
1- 1 yumurta
2- 125 gr tereyağ
3- yarım su bardağı toz şeker
4- yarım paket kabartma tozu
5- 2 su bardağı un
(Üzeri için)
Pudra şekeri
(Yapılışı)
Elmaları rendeleyip tavamıza alalım daha sonra üzerine şeker ve tarçını ekleyip rendelenmiş elmalarımız yumuşayıp suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra soğumaya bırakalım.
Tart hamuru için yoğurma kabına Yumurta tereyağı ve şekeri alarak karıştıralım. Kabartma tozu ve unu yavas yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerini bir streç film ile kapatalım ve 15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp bir kenara ayıralım. Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde açalım borcamımızın
boyutuna göre ayarlayalım. Ve borcamımızın kenarlarının yarısına gelecek şekilde serelim. Daha sonra soğumuş olan tart harcımızı ortaya güzelce yayalım. Ve kenara ayırmış olduğunuz hamuru da aynı şekilde iki yağlı kağıt arasında açalım. Ve resimdeki kalınlıkta olacak şekilde şerit şerit keselim. Ve hazırladığımız tartın üzerine şerit şerit koyalim. Ardından 180• önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 35dk pişirelim ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekerimizi serpelim. Tartımız hazıır. AFİYET OLSUN. 😋❤️