Puf puf, yumuşacık altı katlı kruvasan poğaça tarifi ile geldim
Hamur için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Alabildiğince un (yaklaşık 4.5su bardağı kullandım markaya göre değişir, kontrollü ekleyin).
Arasına sürmek için;
100gr tereyağı-margarin
İç harcı için;
1 adet soğan
100gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça.
Üzeri için;
1yumurta sarısı
Çörek otu.
İç harcı için soğanı ince ince kıyın, kıyma ile birlikte kavurun. Salça ve tuz ekleyerek karıştırın, altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hamuru için süt, yağ, maya ve şekeri kabın içine alın, 10 dakika kadar dinlendirip mayayı aktifleştirin. Un ve tuzu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun. 1saat kadar hamuru dinlendirin.
Margarini eritin. Dinlenmiş hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi un yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürerek üst üste dizin. En üstü yağlamadan bırakın. 20dakika kadar bu şekilde dinlendirin. Merdane yardımıyla hamuru büyültün. Görseldeki 16eşit parçaya ayırın. Her birine iç harcı koyup rulo şeklinde gerdirerek sıkı şekilde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek yarım saat kadar tepsi mayasına bırakın. 180derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.