Yumuşacık Haşhaşlı Çörek
Malzemeleri
2 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su
1su bardağı sıvıyağ
1 pk instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İçi için
4-5 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
Yarım çay bardağı seker şekerli sevenler ölçüyü 1 çay bardağı yapabilir
Üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur malzemelerini karıstırıp yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamuru 1 saat dinlendirelim.
Haşhaşı sıvıyağ ile açalım ve şekerle birlikte karıştıralım.
Hamuru iki parçaya ayıralım.Fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.Üzerine haşhaşlı karışımı sürelim.Ceviz serpelim.Rulo şeklini verelim.İki parmak kalınlığında ip ile keselim.Kalan hamurada aynı işlemi uygulayalım.Tepsiye dizip yarım saat tepsi mayası yaptıralım.Üzerine yumurta sürüp 200 derece fırında alt ust kızarana kadar pişirelim .