Maklube
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç 2,5 veya 3 bardak da kullanılabilir
2 adet patlıcan
2 adet patates
Yarım kg kırmızı et (tavuk eti de olur) Tavuk eti kullanacaksanız patlıcan yerine havuç öneririm.
Sıvıyağ veya tereyağ
Tuz,baharat
İlk olarak pirinci sıcak su ile ıslatıyoruz.
Patlıcan ve patatesi küp küp dograyıp 4 yemek kaşığı kadar sıvıyağ döküp harmanlıyoruz.
Önceden ısıttılmış 200 derece fırinda kızarana kadar pişiriyoruz.Ben yagda kizartma tercih etmiyorum siz dilerseniz yağda kizartabilirsiniz.
Eti de kuşbaşı dograyıp önceden pişiriyoruz.
Tencereye yeteri kadar yağ alıp pirincimizi tencereye aliyoruz dilerseniz bir iki tur kavurabilirsiniz kavurmasanız da olur.
Kızaran patates,patlıcan önceden pisirdiğimiz eti tuz ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz.Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip ocakta pişmeye bırakıyoruz.Pirincin cinsine göre su oranı değişebilir.