Bükme Poğaça
Malzemeleri
1 su bardağı ılık süt (200ml)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ (125ml)
2 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
Yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı un
Arasına sürmek için tereyağ
Üzerine susam
Hazırlanışı;
Un hariç diğer malzemeleri karıştırıp unu kontrolü şekilde ekleyerek yumuşak hamur yoguralım.Hamuru 45 dk mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamurun havasını alıp 15 eşit parçaya bölüp beze yapalım.Hafif un serperek oklava yardımıyla acalım.Yumuşak tereyağ heryerine sürelim .Videodaki gibi yuvarlayıp şeklini verelim.Tepdi mayası için 15 dk bekletelim.Yumurta sarısı sürüp susam ekleyelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından alslım üzerine temiz bez örtüp soğuyana kadar bekletelim Afiyet olsun