KARAKÖY POĞAÇASI
Malzemeler
250gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı soğuk su (100ml)
2 adet yumurta birinin sarısını uuzeri için ayıralım
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket instant kuru maya veya 1 paket yass maya
4 su bardağı un (500gr) gerekirse ekstra yarım su bardağı daha
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.(mümkünse tereyağı kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız )yağımız oda ısısında olsun 1 gün önceden dışarı çıkarılmış gibi. suyumuzda içme suyu soğukluğunda olsun daha sonra un ekleyelim. 4 su bardağı ve gerekirse yarım su bardağı daha ekleyelim elinize artık yapışmayana kadar yoğurun. ne kadar çok yoğurursanız okadar iyi. Sonra hamuru mayalan dırmadan 16 adet beze yapalım hepsini guuzelce üzeri pürüzsuz olana kadar elimizde yuvarlayalım. Tepsiye dizip üzerine elimizle bastıralım. Ayırdıgımız yumurta sarısı poğaçaların uzerine sürelim ve çatalla sekil verelim. 1 saat tepsi mayası verelim. Kabardığını görmesenizde mühim değil onları birazdan kabartıcaz fırını 70 derece fansız olarak ayarlayalım ve poğaçalarımızı fırına verelim kabardığını görene kadar bu ayarda bekletelim 10-15 dakika maksimum 20 dakikada kabarır sonra fırını 180dereceye alıp güzelce kızarana kadar pişirelim deneyen herkese afiyet olsun