MOR LANANA TURŞUSU
1 adet orta boy mor lahana
1 adet limon
1 su bardağı elma yada üzüm sirkesi
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 er yemek kaşığı kadar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker koymak isterseniz ekleyin ben koymadım
2 büyük bi küçük kavanoz şişe
lahanamızı dörde bölüp rendeleyelim
tuzu ilave Edip elinizle güzelce yedirip yoğuralım 10 dakika dinlenmesi için yumuşaması için bekletelim
kavanozlara çok bastırmadan dolduralım
sirke ve su karışımını kavanozlara paylaştırıp bir limonu üçe bölüp üç şişenin ağız kısımlarına koyup
zeytinyagini gezdirelim buzdolabında 2-3 gün dinlendirdikten sonra yemeye hazır afiyetle ister salatalarınıza ister lahmacun arasına ne şekilde yaparsanız
Bu şekilde yaptığınız zaman inanın hazır turşulardan daha da lezzetli olduğunu fark edeceksiniz