PORSİYONLUK MUZLU PASTA
Pandispanya için
4 tane yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
3 yemek kaşığı yağ
1 tepeleme su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
Kreması için
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
4 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarıst
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket beyaz çikolata
1 paket kremşanti
Muz
Çilek
Tarifi
Karıştırma kabına yumurta, şekeri ve sıcak suyu ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpın.Yağını ekleyip biraz daha karıştırın. Kuru malzemeleri ekleyip tekrardan karıstırın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve 170° ısıtılmış fırında 12-15 dakika arası üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Kreması için çikolata, vanilya ve kremşanti hariç diğer malzemeleri sos tenceresine koyup karıştırın. Daha sonra ocağa
alıp koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı, vanilya ve çikolatasını ekleyip karıştırın. Üzerine poşet değecek şekilde kapatıp
dolapta soğutun. Krema soguduktan sonra toz krem santiyi ekleyip güzelce çırpın.
Pandispanyanın üzerine krema sürüp uzun tarafına muz ekleyin ve rulo olarak sarın ve dilimleyin. Kremayı sıkma torbasına koyup üzerine sıkın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis
yapın. Afiyet olsun.