Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kat Kat Yağlı Katmer

Kat Kat Yağlı Katmer

Kat Kat Yağlı Katmer
Malzemeleri
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
İçi için,
100gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur malzemelerini uygun bir kaba alıp yumuşakcık yoğuralım.15dk dinlendirelim.Hamurdan mandalina büyüklüğünde beze yapalım.
Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştıralım
Yaptığımız bezeleri açabildiğiniz kadar büyük açalım. Üzerine 2-3yemek kaşığı yağlı karışımı ekleyelim. Hamura yayalım. Üzerine diğer açtığımız yufkayı serelim.Onunda üzerine yağlı karışımdan sürelim.Videodaki gibi katlayıp rulo yapalım.Yaptığımız ruloyu ordan ikiye keselim.Buzdolabında 2 saat dinlendirelim.Buzdolabından aldığımız bezeleri yeterli incelikte açıp alt ve üstünü yağlayararak tavada pişirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.