Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek
Malzemeler
Hamuru için
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
Tuz
Yarım paket instant kuru mayA
Un 4-5 su bardağı (kontrollü)
Üzeri için;
1 adet yumurta 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Aralarına sürmek için ;
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr eritilmiş tereyağ
İç harcı için
1 kg ıspanak
1 adet kurusoğan
Yarım kase peynir
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber,tozbiber
Yapılışı;
Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilim. Hamuru 2 saat dinlendirilim.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
Hamurdan İncecik yufka açılım.
Ispanagı soğanı dograyalım.Üzerine peyniri,baharatları ve sıvıyağ ekleyip iyice karıştıralım.
Açılan yufkaların üzerine fırça yardımıyla 2 yemek kaşığı sıvı yağ karışımını sürelim.Ispanakları ekleyelim, Oklavaya sarıp
rulo yapalım.Elimizle büzelim.Oklavadan çıkarıp daire şeklini verelim.tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta ve sıvı yag karısımı sürüp fırınlayalım.
180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.