LATTE PASTA
Pandispanyası için;
4 yumurta
3 fincan şeker(kahve fincanı)
3 fincan un(‘’)
1 fincan nişasta (‘’)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
>Pandispanyayı ıslatmak için ;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı granül kahve
>Muhallebi için;
4 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
+1 paket kremşanti ( 1 yemek kaşığı granül kahveyi 1 bardak sütle karıştırılacak )
>Üzeri için;
1 paket krema
160gr gold çikolata
Not:( bir kısmını üzerine şekil vermek için kullandım içine bitter çikolata katarak)
Yapılısı: öncelikle muhallebinin tum malzemelerini koyup soğumaya bıraktım (vanilya ve tereyağını en son koyup çırptım.
Daha sonra krem santisini ayrı bir kapta hazırladım onuda ayrı bir kaba koyup sogumaya bıraktım.
Keki için yumurta ve sekeri iyice çırptıktqn sonra tüm malzemelerini ekleyip cırptıktan sonra tereyğıyla yağladığım tepsiye döktüm. 170 derecelik fırında pismeye bıraktım.pıstikten sonra sıcagını alması için dısarıda dinlendirdim.
Pandispanyayı ıslatmak icin sütlü kahve karısımını hazırlayıp üzerine doktüm.
Diğer tarafta muhallebisi için krem santi ve muhallebiliyi birbirine katıp mikserle iyice cırptım püruzsüz bir kıvam elde ettim ve bunu pantispamyanın üzerine doktüm düzelttim daha sonra üzerine ganajı icin kremayı küçük bir cezvede kaynama noktasına gelince çikolataları kırıp karıstırıp erittim az bir kısmını ayırdım diger kızmını kekin üzerine döktüm kalan kısmına ister bitter istersenız bir tatlı kaşığı sürme çikolata bile olur onu katıp iyice karıştırdım üzerine süslemek için kullandım kurdan yardımıyla şekil verdim pandis panyanın etrafına fındık kırıklarını serpistirdim ve soğuyana kadar buzdolabında bıraktım
Afiyet olsun