Bolonez Soslu Lazanya
Malzemeler:
14 yaprak lazanya
Beşamel sos için;
1 yemek kaşık tereyağ
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Bolonez sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1_2 adet kuru sogan
400 gr kıyma
3 adet domates
2_3 adet sivribiber(arzuya göre)
1 çay kaşığı biber salçası
Baharat
Tuz
Üzeri için ;
Kasar peynir
İlk olarak bolonez sosu hazırlıyoruz kıymayı tencereye alıp kavuruyoruz üzerine tereyağ ve yemeklik dogranmış soğanı ekliyoruz soğanlarda suyunu çekene kadar kavuruyoruz ardından yemeklik dogranmış domatesler ilave ediyoruz yeteri kadar kavurduktan sonra ocaktan alıp tuz ve baharatları ilave ediyoruz.Bu arada beşamel sosunun yapımına geçiyoruz bunun için un ve tereyağını kavuruyoruz sütü yavaş yavaş ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp tuz ve karabiberi ekliyoruz.Kullandığım lazanya ön pişirme gerektirmeyen türüydü bu yüzden beşamel sosunu sıcakken hemen katları yerleştirmeliyiz.Tepsiye bir miktar besamel sosu sürüyoruz üzerine lazanya yerleştiriyoruz tekrar besamel sos sürüp üzerine bolonez sosu yerleştiriyoruz.Lazanya yaprakları bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz en üste beşamel sos sürüp fırana veriyoruz.Lazanya pişmeye yakın fırından çıkarıp kaşar peynirini serpiştiriyoruz tekrar fırına veriyoruz kaşarlar eriyip üzeri kızarınca fırından alıp servise sunuyoruz Afiyet olsun