TUZLU KURABİYE
Malzemeler:
150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı (beyazı)
1 paket kabartma tozu
4 su bardagı ve 2 yemek kasığı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvıyağ
Susam
Çörekotu
Yapılışı:
Uygun bir kabın içerisine terayağını,yumurtayı (beyazını) ilave edip karıştıralım. Ardından kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım. Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce yoğuralım.
Yoğurduktan sonra kurabiye hamurumuzdan cevizden biraz küçük olacak şekilde parçalar koparalım.Avuç içimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.Bütün hamuru bu şekilde yapalım.
Üzerine yumurta sarısını sürüp, çörekotunu ve susamı serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız 180° derecelik fırında alt üst ayarda pişirelim.
Tuzlu kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet olsun.