ISPANAKLI PAMUK KEK TARİFİ
Malzemeler
4 adet orta boy yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
20 adet ıspanak yaprağı
1 su bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Üzeri için; Pudra Şekeri
Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp, saplarını ayırıyoruz. 15-20 yaprak yeterli olucaktır. 1 su bardağı süt ile beraber rondodan geçiriyoruz. Oda ısısındaki yumurtalarımızı, şekerimizi ilave edip 5 dakika kadar yüksek devirde çırpıyoruz. Sırasıyla; sıvı yağ, sütlü ıspanak karışımı ve bir limonun kabuğunun rendesini ilave edip düşük hızda çırpmaya devam ediyoruz. Limon kabuğu inanılmaz yakışıyor. Ayrı bir kapta unumuzu eleyip, vanilyamız ve kabartma tozumuzuda ekleyerek sıvı harcımıza yavaş yavaş yedirerek ilave ediyoruz. Tek yönlü karıştırmaya özen gösteriyoruz. Yağlayıp, unladığımız kek kalıbımıza, kek harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180° fırında, fansız 45 3 dakika dakika kontrollü pişiriyoruz. Afiyet olsun!