Tire Köfte
Malzemeler
1/2 kg orta yağlı kıyma
Tuz
Karabiber
Sosu için:
4 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
Karabiber
Pul biber
Hazırlanışı
Kıyma, tuz , kara biberi bir kap icerisinde yaklasık 10 dk. Kadar guzelce yogurun. Kıymayı 1012 eşit parçaya ayırın. Her bir parcayı elinızi suyla hafif ıslatarak actırın ve sise sarın. Bu sekilde hepsıni hazırlayın ve dolapta en az 1 saat kadar dınlendirin.
Sos icin domatesleri rendeleyin ya da küp küp dograyın. Tavaya tere yaginı alın ve domateslerı pisirın.Tuz ve baharatları da ekleyıp tavanın altını kapatın.
Dinlenen kofteleri tava da arkalı önlü pişirin. Pisen köfteleri sisten cıkarın. Tavaya iki yemek kasığı tereyag ekleyin ve kızdırın. Şisten çıkan köfteleri icerisine atın ve tereyağında bir süre daha pişirin.
Servis tabagına domates sosunu alın uzerine kofteleri koyun. Yanına garnitür ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.