Mantı
Malzemeler :2 bezelik
2 yumurta
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz
İç malzeme
300 gr kadar kıyma
1 soğan
1- 2 sarımsak
Maydonoz
Pulbiber , karabiber
Tuz
Üzerine
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağı
1 kaşık karışık salça
Nane
Yapılışı:
Hamur malzemesini karıştırıp katı bir hamur yoguruyoruz. Hamuru ikiye bölüp bezeye ayırıp 5 -10 dakika
dinlendirelim ve sonra tezgeha un serpip oklavayla açalım .
(börek inceliğinden biraz daha kalın olsun.)Açtığımiz hamurumuzu küçük kareler şeklinde kesiyoruz. hazırladığımız kıymayı eşit şekilde koyup mantıyı kapatalım. Daha sonra mantıyı haşlayalım . (üzerindeki köpük bittiği zaman mantı haşlanmış olur. (Tereyağı ve salçayla sosumuzu hazırlıyoruz mantıyı tabağa alıp önce sarımsaklı yoğurdu sonra üzerine sosumuzu dökerek servis ediyoruz.
Mantı

