Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Mardin Usulü İçli Köfte

Mardin Usulü İçli Köfte

Mardin Usulü İçli Köfte
Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr ince bulgur
500 gr irmik
Su
Tuz
İçi için;
500 gr kıyma
1 kg kuru soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydonoz(arzuya göre)
Geniş bir kaba irmik bulgur ve tuzu bosaltıp ılık suyla kuru yer kalmayacak şekilde ıslatıyoruz üzerini kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.Bulgur dinlenince iç harcını hazırlıyoruz.Kıymayı geniş bir tencereye alıp kavuruyoruz.Soğanları ince ince kiyıp veya robottan geçirip yıkıyoruz.Suyunu avucumuzla sıkıp kavrulan kıymanın üzerine boşaltıyoruz.Suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.En son tuz maydanoz ve baharatları ekleyip ocaktan alıyoruz.Soğuması için serin bir yerde bekletiyoruz.Bu arada dinlenen irmik ve bulgur karışımını özleşene kadar yoğuruyoruz.Gerekirse elimizle üzerine hafif su serperek yumusak olmayan ama birbirini tutan bir hamur elde ediyoruz.Sonrası artık size kalmış videodaki gibi şekillendirebilirseniz ne ala Şekillendirebildiğiniz kadar artık ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve içini oyup ic harcimızdan koyup kapatıyoruz.Pişirme aşamasıda zevke göre değişiyor biz kaynar suyun içine atıp bir iki taşım kaynatıp köfteler suyun üzerine çıktımı kevgirle alıp bir süzgece aktarıyoruz sonrasında ev halkının isteği dogrultusunda yarısını sıvıyağda kızartıyoruz.Ama siz dilerseniz kaynatmadan da direk kızartabilirsiniz. Afiyet olsun