SARIMSAKLI EKMEK
Hamuru İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
(Bardak ölçüm: 200ml)
Üzeri için
100 gr tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Dereotu, maydanoz
Ayrıca: Kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edin. Uzerini örtup 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken sarımsaklı kısmı hazırlayın. Tereyağı ince doğranmış dereotu ve maydonoz ezilmiş sarımsak ve baharatlari ekleyip karıştırın.
Mayalanan hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Üzerine tereyağlı karışımı sürün.
Çatalla her tarafını delin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. 10 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Yapıp yiyecek olanlara afiyet şifa olsun