Havuçlu Şehriye Çorbası
1_2 tane havuç
1 çay bardağı arpa şehriye
1 tane tavuk but (haşlanıp tiftilmiş)
5_6 su bardağı su
terbiyesi ićin;
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz
üzerin için :
tereyağ nane ve tercihen pulbiber
Hazırlanışı:
Şehriyeyi bir miktar yağda kavuruyoruz ardından havuç ve tiftilmiş tavuk etini ilave ediyoruz.Suyunu da ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.Bu arada terbiyesi için olan tüm malzemeyi bir kasede pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeye azar azar döküp karıştırıyoruz.Dilerseniz ince bir süzgecten geçirebilirsiniz.Kaynayan çorbaya azar azar karıştırarak ekliyoruz.Kıvam alana kadar kaynatıyoruz.Ocaktan alınca tuzunu ilave edip üzerine tereyağ nane karışımını gezdiyoruz.